Pariziene cu dulceata de nuci verzi

de mirela0911 in Prajituri, 8 Mai 2015 | 2960 vizualizari

 

De ceva vreme ma tot gandeam cum as putea sa folosesc dulceata de nuci verzi altfel decat ca atare. Initial am vrut sa fac un cozonacel, dar in timp ce framantam aluatul, mi-am schimbat optiunea! Au iesit niste pariziene .... delicioase e putin spus!

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura si uns:

  • un borcan mic cu dulceata de nuci verzi
  • un ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu dulceata de nuci verzi:

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul, coaja de portocale, untul topit apoi maiaua si se amesteca pentru omogenizare. In functie de cat cere aluatul se adauga lapte caldut si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, nucile din dulceata se pun in minitocatorul de la robot (sau cu orice altceva aveti in dotare) si se toaca pana devine o pasta. Siropul de pe nuci se amesteca cu aceasta pasta pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte.

Se ia aluatul crescut, se imparte in doua, se modeleaza in forma de cilindru si se taie bucati potrivite (au iesit in total 12 bucati). Se intinde cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara care la un capat se taie in fasii pana la jumatatea formei (cum a zis fii-mea: "Mami, faci manusi?") :D .

Pe partea necrestata se pun doua lingurite din dulceata de nuci, dupa care se ruleaza inspre fasiute pana se acopera. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt delicioase!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de umplutura!

2

Daca se foloseste altfel de dulceata, aceasta trebuie sa fie mai groasa, altfel va curge!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu fondant de mere